December 2014 i Næstekærlighedens tegn

December er en måned præget af julehygge, varme og kærlighed. Måneden hvor vi hygger med familie, GIVER og FÅR gaver. Det er glædens måned. Måneden hvor vi tænker på hinanden og andre. I den anledning har vi igangsat dette projekt ”December 2014 i Næstekærlighedens tegn”, så vi kan afslutte 2014 på bedste vis. 

Projektet ønskede at hjælpe børnefamilier i Palæstina. Vores mål var at hjælpe 3 børnefamilier i løbet af denne dejlige måned. Mange valgte at GIVE en trængt børnefamilie en hjælpende hånd. Til gengæld FIK de en enorm glæde for at have gjort en forskel for en familie, der er overladt til fattigdom. Nedenfor kan du læse mere om familierne. 

Projektet kørte fra den. 1. december til den 31. december 2014. Se vores begivenhed på facebook her.

Vi fik indsamlet i alt: 15.794 kr.

Børnefamilie 1: Børnefamilie fra Al-Khalil/Hebron

Denne familie består en far, en mor og 4 børn på hhv. 16, 11, 6 og 4 år. Familien bor tæt på Tel Rumeida bosættelsen i Al-Khalil. De bliver næsten dagligt generet af deres bosætter-naboer. Faderen har været i husarrest i 2 år, hvor han kun få gange har fået tilladelse til at forlade den gamle by. Israelerne har før tilbudt ham 60 mio. dollars for at sælge og forlade sit hus, men det har han nægtet at gøre. Lige siden er familien blevet udsat for en masse grimme ting fra både bosættere og soldater.

Familien yngste medlem, datteren på 4 år, blev for to måneder siden udsat for en grim hændelse, da hun legede uden for familiens hus. Bosættere begyndte at kaste sten efter hende, og hun endte med at falde og brække armen. Sønnen på 11 år er bl.a. blevet overfaldet utallige gange, og bosættere har forsøgt at kidnappe ham flere gange. Moderen har også haft nogle grimme oplevelser. To gange er hun blevet overfaldet mens hun har været gravid, og begge gange mistede hun barnet. 

Familien har stort set ingen indkomst, udover hvad moren lige kan tjene ind fra salget af håndlavede produkter, som hun selv fremstiller. For at klare vinteren, havde familien brug for vintertøj og en varmer til huset. 

Der kan læses mere om familien her.

Børnefamilie 2: Børnefamilie fra Ramallah

Denne familie består af en far, en mor og 4 drenge. Alle 4 drenge sad i fængsel i mange år, og i mellemtiden kunne ingen forsørge de gamle forældre. To af drengene er kommet ud af fængsel for nylig og kun den ene af dem har fundet et arbejde – hvor han får en meget lav løn, under 2.000 DKK om måneden. 

Familien har oparbejdet en stor gæld, og er i en meget presset økonomisk situation. Vores ven Daoud, som har været i kontakt med familien, fortæller at de har mest brug for en ovn og et komfur. Det vil give dem nye muligheder i forhold til madlavning, da de på nuværende tidspunkt ikke kan lave varm mad derhjemme. 

Børnefamilie 3: Børnefamilie fra Silwan, Jerusalem

Denne familie består af en far, en mor og 8 børn; 5 drenge og 3 piger. Tre af drengene er fængslet og har hver fået en dom på 2 år, og en anden sidder i husarrest. Faderen er syg og kan ikke arbejde. Et af børnene arbejder, og han er den eneste forsøger i hjemmet. Drengen har et stort ansvar, da han både skal sørge for mad på bordet til hele familien, betale regninger og derudover sende penge til sine brødre i fængslet, så de også kan leve. 

Familien har det meget svært på mange måder. Den pressede økonomiske situation gør, at de har svært ved at opretholde en acceptabel levefod. Familien mangler alt fra sovemadrasser, tæpper og puder til varmere og vintertøj. 

Afhængig af det indsamlede beløb ville vi prøve at give familien så mange af de ting, de mangler som muligt. 

Familien fik:

  • Vintertøj
  • Varmer
  • Kontanter

i alt: 4.266 kr.

 

Familien fik:

  • Ovn
  • Komfur

i alt: 5.000 kr.

Familien fik:

  • Kontanter

i alt: 8.000 kr.